divendres, 8 de març de 2013

Migranya? I si canvio la dieta?


FARMÀCIA AUSA
La migranya és una afecció que s'ha relacionat amb la depressió, ansietat i el risc cardiovascular.

Encara que la predisposició a la migranya és de caràcter genètic,l'estrès és el desencadenant més freqüent, seguit per l'alteració del son, el dejuni prolongat, el consum d'alcohol o el consum d’alguns aliments. L’ús d’anticonceptius orals poden ser també un agreujant.

Així que recomanen regular el son, fer exercici habitualment, intentar estar tranquil, controlar l'estrès i portar una alimentació equilibrada.

Dieta preventiva

El consum de determinats aliments (com el formatge, el vi, la xocolata o el plàtan) pot accelerar l'aparició de les crisis i agreujar els símptomes.
Per entendre la relació entre els aliments i les migranyes cal tenir en compte dos mecanismes fisiològics: les al · al·lèrgies alimentàries i l'efecte vasodilatador de les artèries cerebrals.

Migranya i al·lèrgia alimentària.

La cefalea (mal de cap) és una conseqüència de les reaccions immunològiques. El contacte entre els anticossos i els antígens dóna lloc a una major alliberament d'histamina i provoquen inflamació. Entre els aliments que es coneixen per ser els més al · al·lèrgens es troben:
- Llet
- Ous
- Peix i marisc
- Cacauet i soja
- Algunes fruites (préssec, cirera, kiwi, maduixa, albercoc)

Si es demostra que la persona afectada genera anticossos per algun d'aquests aliments, simplement resta retirar-lo de la dieta.

Demaneu informació a la FARMÀCIA AUSA, sobre l’estudi  D’INTOLERÀNCIA ALIMENTARIA A200

Migranya i efecte vasodilatador.
Es tracta d'una inflamació de les artèries cerebrals que provoca un dolor intens al cap.
En la majoria dels casos la malaltia no desapareix retirant els aliments de la dieta però sí disminueix la seva freqüència i la seva intensitat.

Aliments a evitar:

- Conserves de peix
- Embotits crus i curats
- Aliments fumats
- Llevat i vegetals fermentats
- Vegetals com espinacs, albergínies i tomàquets
- Xocolata, te i cafè
- Brous, sopes i salses deshidratats o precuinats
- Aspartam.

 Aliments recomanats:

- Aliments rics en vitamina C, Fruites, verdures
- Aliments rics en vitamina B2. llet i derivats, cereals integrals
- Àcids grassos insaturats. Olis de llavors i peix blau.


VOLS MILLORAR DELS ATACS DE MIGRANYA?

Demaneu informació a la FARMÀCIA AUSA, sobre l’estudi  D’INTOLERÀNCIA ALIMENTARIA A200

INFORMEU-VOS SENSE CAP COMPROMÍS!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.