dimarts, 22 de maig de 2012

HIGIENE BUCAL.

Una bona higiene de la cavitat bucal és important per a  la prevenció de malalties, tan de la boca com del cos en general. n’hi ha que tenen a veure amb la higiene bucal. Son la caries, la gingivitis i malalties periodontals.

Què és la caries? La caries és una malaltia infecciosa en la que es produeix una desmineralització dels teixits de les dents.
Què es la placa bacteriana? Les bactèries presents a la boca, junt amb restes de menjar i la saliva formen una pel·lícula que s`adhereix a la superfície de la dent i genives. Això és la placa bacteriana. per eliminar-la ens hem de raspallar les dents i genives, si aquesta placa no s’elimina es calcifica i es forma el que s`anomena sarró.
És important raspallar-se les dents tres cops al dia, després de les menjades, per tal d’eliminar la placa i prevenir així la formació de sarró. Les malalties de les genives, gingivitis i malalties periodontals també són degudes a una deficient higiene bucal.
El sarró acumulat a les genives provoca una inflamació d’aquestes. Per a netejar les dents necessitem una bona pasta dental. Aquesta ha de ser fluorada, ja que el fluor  te tres efectes:
Antibacterià, augmenta la resistència de la dent a l’atac dels àcids, efecte remineralitzant. La quantitat de fluor que ha de tenir una bona pasta dental per adults és de 1000 a 1500 ppm de fluor.(la concentració ve marcada a l`envàs de la pasta). En nens la concentració de Fluor ha de ser entre 500 i 550 ppm.
En els nens es pot començar a partir de l’any a raspallar-los les dents; però sense utilitzar pasta. A partir dels tres anys ja poden utilitzar pasta dental.
El raspall de dents ha de ser de capçal petit. S`han de canviar cada 2-3 mesos. Si no hi ha cap contraindicació es recomana els raspalls de pues no dures...Hi ha raspalls de pues més toves, en el cas que hi hagi hipersensibilitat dental, així com raspalls adequats en malalties de les genives.

la FARMÀCIA AUSA trobareu tot el necessari per una bona higiene bucal.
Hi ha pastes per a tractament de gingivitis, hipersensibilitat dental, boca seca, així com col·lutoris per a diferents tipus de problemes bucals.
Es recomana acabar el raspallat esbaldint la boca amb un col·lutori. Important que sigui sense alcohol.

Hi ha molts tipus de col·lutoris, pastes i estris per a una bona higiene bucal. Demaneu-nos consell i nosaltres us recomanarem el millor per a la vostra salut bucal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.