dimecres, 25 de setembre del 2013

FARMÀCIA DE GUARDIA A VIC 25/09/2013



FARMÀCIA AUSA



AVUI 25/09/13 ENS TROBAREU DE GUARDIA TOT EL DIA.

HORARI: DE 09:00 A 09:00.

DIRECCIÓ: C/PARE HUIX, 15 VIC.

TELÈFON: 93-883.60.37.

MAIL : farmacia.ausa@gmail.com

COORDENADES GPS: GPS: 41.921996, 2.254531
MAPA DEL LLOC Códigos QR / Qr Codes


VISITENS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/FarmaciaAusa

dimarts, 24 de setembre del 2013

BOIRON BUSCA LA SEVA VEU PEL 2014, VOLS SER TU?

LA FARMÀCIA AUSA VOL INFORMAR-TE DE LA POSSIBILITAT DE GUANYAR EL CONCURS BOIRON 2014. NOMES HAS DE  SER IMAGINATIU I POSAR VEU A TRES PROPOSTES QUE ET PRESENTA BOIRON. I POT GUANYAR FINS A  

2000 €!!!!




BOIRON ha posat en marxa el concurs online La Veu de Boiron . Gràcies a ell, el guanyador signarà un contracte amb Boiron  per valor de  2.000 € per posar la seva Veu a 12 àudios, durant l'any 2014.

Tindràs 9 oportunitats per poder fer-te amb la victòria. Has llegit bé: nou veus. Perquè durant tres mesos pots participar, cada mes, en cadascuna de les tres categories que et proposem.
Tria un consell del nostre Decàleg per a la veu i usa el seu títol per crear una narració, locució o cançó d'1 minut com a màxim que emociona al teu públic.
T'atreveixes?





divendres, 20 de setembre del 2013

21 SETEMBRE: DIA MUNDIAL DEL ALZHEIMER

FARMÀCIA AUSA

Ser cuidador d'una persona amb malaltia d'Alzheimer representa un repte per al qual ens hem de formar .

Avui volem donar-vos alguns consells sobre com actuar en situacions conflictives que us poden ajudar a reduir la sobrecàrrega .

1 . Dignitat i respecte
L'actitud del cuidador sempre ha de ser de respecte cap a la persona malalta . No hem d'oblidar que els sentiments i la memòria emocional perduren fins a l'última fase de la malaltia.
Per exemple: hem d'evitar parlar de l'estat del malalt davant seu.

2 . enfrontaments
Quan parlem d'una persona amb trastorns cognitius ( memòria , judici i raonament ) les discussions no tenen raó de ser . Pretendre que el malalt segueixi les nostres indicacions més o menys complexes i realitzi determinades tasques , pot alterar-lo molt .

3 . No anul·lar
El cuidador no ha de suplir totes les activitats del seu familiar sinó només aquelles que no pugui fer. Es tracta d'ajudar a mantenir l'autonomia planificant les activitats de la vida diària (neteja , menjar, vestir-se ... ) , les activitats instrumentals (fer una trucada telefònica, preparar menjar ... ) i avançades ( conversar mentre passeja, anar a algun espectacle ... ) . Totes elles, per descomptat, fins que la persona malalta pugui realitzar-les.

4 . Maneig de l'estrès
Un dels objectius del cuidador hauria de ser reduir , en la mesura possible , l'estrès de la persona malalta . El pacient amb malaltia d'Alzheimer viu a un altre ritme , per tant , la paciència del cuidador i el respecte dels temps que necessita la persona per realitzar les seves activitats són fonamentals per determinar qualsevol estratègia en reduir l'estrès .

5 . Adaptació del cuidador
El cuidador ha de tenir en compte les limitacions intel·lectuals i d'autonomia en una malaltia com és la demència, destacant el positiu i centrant-se sempre en els moments bons del dia .

A més en un pacient amb Alzheimer va disminuint progressivament el seu rendiment cognitiu i la seva dependència, manifestant les seves alteracions psicològiques i de comportament. En aquest sentit, un entorn adequat pot ajudar a suavitzar alguns trastorns conductuals i evitar prendre la medicació corresponent .
6 . Adaptar l'ambient
Hem de tenir en compte les següents característiques per aconseguir un ambient adequat :

• Que sigui senzill . El seu entorn ha de ser el més simplificat possible, però conservant sempre les coses personals i records de la persona malalta. Un entorn complex pot contribuir a l'aparició de problemes psicològics i de conducta, però tampoc han de ser ambients despersonalitzats, doncs obtindríem idèntics resultats.
• Que sigui estable. Per a la persona malalta és important establir rutines, no canviar els hàbits, respectar els seus gustos i preferències i si és possible, viure al mateix domicili .
• Que sigui segur. Hem d'intentar suprimir tot tipus de perills.
Suposa un gran recurs assumir que la demència és un procés que inclou la persona afectada i als seus cuidadors i que ningú pot sol amb la situació. Cal buscar suport, assessorar-se i formar-se.

1 . Per a una bona planificació de cures del nostre familiar, convé tenir la major quantitat d'informació possible sobre la malaltia amb la qual ens anem a enfrontar. Els coneixements ens faran sentir menys impotents davant el repte de cuidar. Així mateix, faciliten les rutines diàries i ens permeten afrontar més fàcilment els canvis propis del procés .
2 . Molts cuidadors, gairebé sense adonar-se'n, van assumint més responsabilitat i dedicació al llarg del temps i van exigint més quant a l'atenció del seu familiar, oblidant-se de ells mateixos. Això pot ser perjudicial per a ells i també per a la persona a la qual tenen cura.
No obstant això, el nostre cos té mecanismes que ens informen que li estem exigint massa i ho fa a través d'una sèrie de senyals d'alerta que ens indiquen que alguna cosa no funciona bé. Els senyals poden ser: cansament, insomni, ansietat, depressió, dolor muscular, cefalees ... i ens indiquen que és el moment de cuidar-nos millor.
3 . Encara que et creguis autosuficient com a cuidador, demana ajuda, busca suports . És una excel·lent forma de tenir cura del teu familiar i de tu mateix. És freqüent sentir a cuidadors dir que ningú cuidarà millor el seu familiar que ells mateixos. Probablement això sigui cert, ja que coneixen bé els seus familiars i el temps que els han dedicat els ha ensenyat a fer-ho cada vegada millor. No obstant això, és important no descuidar els temps de descans .

Visita el racó del cuidador a la FARMÀCIA AUSA. Aquí trobaràs tot el necessari per a la atenció domiciliaria i el millor consell.

 Vol el manual del cuidador? Manual per cuidadors i familiars


Informació obtinguda de: http://www.knowalzheimer.com/


divendres, 13 de setembre del 2013

FARMÀCIA DE GUARDIA A VIC 13/09/2013



FARMÀCIA AUSA



AVUI 13/09/13 ENS TROBAREU DE GUARDIA TOT EL DIA.

HORARI: DE 09:00 A 09:00.

DIRECCIÓ: C/PARE HUIX, 15 VIC.

TELÈFON: 93-883.60.37.

MAIL : farmacia.ausa@gmail.com

COORDENADES GPS: GPS: 41.921996, 2.254531
MAPA DEL LLOC Códigos QR / Qr Codes


VISITENS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/FarmaciaAusa

dimarts, 3 de setembre del 2013

COM MILLORAR LA PELL, CABELLS I UNGLES?

FARMÀCIA AUSA
Una de les problemàtiques més importants és la dermatitis o èczema, n’hi ha de molts tipus: atòpica, eritematosa, exudativa, herpètica, etc. És una inflamació de la pell caracteritzada per dolors, eritema o Prurit. Hi ha factor que afavoreixen  la seva aparició alguns d’ells poden ser l’estrès, falta de vitamines, minerals, oligoelements i dèficit de àcids grassos essencials. Hi ha aliments que per la seva composició produeixen al·lèrgies com la llet de vaca, la xocolata, etc...

Per millorar l’estat de la pell, cabells i ungles, cal:

*          Reduirem l’ingesta de sal, llet de vaca i derivats i ho substituirem per llet d’atmella o soja.
*          Consumirem aliments rics en niacina com: cacauets, ametlles, pa integral, mongetes, tonyina i salmó.
*          Consumirem aliments rics en vitamina B6 com: cereals integrals, salmó, carn magra de porc, plàtans, etc...
*          Un cop al dia consumirem aliments crus com: cogombre, rave, espàrrecs, escarchofa, poma, etc...
*          Consumirem aliments rics en vitamina E  ( llavors de gira-sol) i àcids grassos omega 3  (Salmó).
*          Consumirem aliments rics en vitamina A com: pastanaga, verdures, fruita, etc...
*          Aliments rics en antioxidants com el té verd
*          Usarem nutricosmètics, que actuen desde l’interior del nostre cos per mantenir un bon estat i un bon aspecte de la nostra pell, ungles i cabells, així com la prevenció del foto-envelliment. És millor utilitzar-los conjuntament amb els cosmètics habituals per augmentar els seus efectes.

CONSULTA A LA FARMÀCIA AUSA, QUIN PRODUCTES PODEN MILLORAR L’ASPECTE DEL TEUS CABELLS, PELL I UNGLES.