dijous, 7 de febrer de 2019

ELS SECRETS DELS PROBIÒTICS I PREBIÒTICS


Farmàcia Ausa
Cada dia hi ha més estudis sobre la importància de tenir un intestí sa, com curar el nostre intestí o que la seva mala salut és la causa de moltes de les malalties que patim.
Mantenir l'equilibri entre els bacteris bons i dolents en el sistema digestiu determina com absorbim els nutrients dels aliments i ens ajuden a combatre la inflamació, les infeccions i les malalties al cap i a la fi.
Molta gent  ja coneix els probiòtics i la seva importància per mantenir sana la nostra flora intestinal. També hem inclòs el kefir, miso o kombucha en la nostra dieta i ja hem comprovat els seus efectes positius.
Segurament també has sentit a parlar dels prebiòtics, són substàncies que nodreixen els bacteris bons dels intestins. Sí, sones quasi igual però no son el mateix, ara t’ajudarem a aclarir la diferència entre ells.

PROBIÒTICS

Els probiòtics són bacteris bons (microorganismes vius) que viuen al nostre intestí. Responsables del nostre sistema immune, la digestió i l'absorció de nutrients en el torrent sanguini. Quan la majoria d'aquests bons bacteris són destruïts, els bacteris dolents (llevats i paràsits) provoquen un desequilibri a l'intestí, que ens provoca restrenyiment, colitis, èczema, artritis, etc ...
Els responsables de la destrucció d’aquests bacteris bons són els antibiòtics, el clor de  l'aigua potable de l'aixeta, el restrenyiment, el tabac, l'alcohol, el menjar “basura”, l'estrès o una dieta rica en greixos o carns (la carn no orgànica sol estar carregada d'antibiòtics).
Per ajudar als bons bacteris, cal augmenta la ingesta d'aliments fermentats com miso, kombucha, kefir, xucrut ... El procés de fermentació dels aliments facilita la seva absorció.
També podeu trobar suplements probiòtics. Mirada d'una barreja probiòtica que proporciona almenys 5-30 milions d'organismes vius. 

PREBIÒTICS

Els prebiòtics es son fibres solubles naturals que alimenten els bacteris bons. Dit d’una altre manera, els prebiòtics alimenten els probiòtics intestinals, afavorint una flora intestinal equilibrada i sana.
Els prebiòtics naturals es troben en vegetals de fulla verda, cítrics, carxofes, plàtans, albergínies, espàrrecs, llinosa, chía, remolatxa, pastanaga, porros, col i kiwi.
Així que combinar aliments rics en probiòtics i prebiòtics en la nostra dieta diària  ajuda a prevenir molts problemes de salut tant física com mentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.