Cada dia hi ha més estudis sobre la
importància de tenir un intestí sa, com curar el
nostre intestí o que la seva mala salut és la causa de moltes de les malalties
que patim.
Mantenir l'equilibri entre els bacteris
bons i dolents en el sistema digestiu determina com absorbim els nutrients dels
aliments i ens ajuden a combatre la inflamació, les infeccions i les malalties
al cap i a la fi.
Molta gent
ja coneix els probiòtics i la seva importància per mantenir sana la
nostra flora intestinal. També hem inclòs el kefir, miso o kombucha en la
nostra dieta i ja hem comprovat els seus efectes positius.
Segurament també has sentit a parlar dels prebiòtics,
són substàncies que nodreixen els bacteris bons dels intestins. Sí, sones
quasi igual però no son el mateix, ara t’ajudarem a aclarir la diferència entre
ells.
PROBIÒTICS
Els probiòtics són bacteris bons (microorganismes
vius) que viuen al nostre intestí. Responsables del nostre sistema immune,
la digestió i l'absorció de nutrients en el torrent sanguini. Quan la
majoria d'aquests bons bacteris són destruïts, els bacteris dolents (llevats i
paràsits) provoquen un desequilibri a l'intestí, que ens provoca restrenyiment,
colitis, èczema, artritis, etc ...
Els responsables de la destrucció d’aquests
bacteris bons són els antibiòtics, el clor de l'aigua potable de l'aixeta, el restrenyiment,
el tabac, l'alcohol, el menjar “basura”, l'estrès o una dieta rica en greixos o
carns (la carn no orgànica sol estar carregada d'antibiòtics).
Per ajudar als bons bacteris, cal augmenta
la ingesta d'aliments fermentats com miso, kombucha, kefir, xucrut ... El
procés de fermentació dels aliments facilita la seva absorció.
També podeu trobar suplements probiòtics. Mirada
d'una barreja probiòtica que proporciona almenys 5-30 milions d'organismes
vius.
PREBIÒTICS
Els prebiòtics es son fibres solubles
naturals que alimenten els bacteris bons. Dit d’una altre manera, els
prebiòtics alimenten els probiòtics intestinals, afavorint una flora intestinal
equilibrada i sana.
Els prebiòtics naturals es troben en vegetals
de fulla verda, cítrics, carxofes, plàtans, albergínies, espàrrecs, llinosa,
chía, remolatxa, pastanaga, porros, col i kiwi.
Així que combinar aliments rics en probiòtics
i prebiòtics en la nostra dieta diària
ajuda a prevenir molts problemes de salut tant física com mentals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.