dijous, 18 d’octubre del 2012

L´embaràs i els canvis en la pell.

embaràs, pell
Durant l'embaràs el cos experimenta múltiples canvis, i la pell és particularment susceptible a aquestes alteracions.

Des d'estries i acne, fins a l'enfosquiment de la pell, la major part dels canvis desapareixen al poc temps del part. A continuació en detallem alguns dels més freqüents.

2. Taques

En el 70% de dones es produeix, durant l’embaràs, un enfosquiment de la pell de la cara, sobre el llavi superior, com a conseqüència de l'augment de la secreció hormonal, que indueix a l'augment de la producció de melanina (pigment de la pell), efecte conegut com a cloasma o melasma.
En general apareixen taques brunes al front, a les temples i a la part central de la cara. És possible que amb l'exposició al sol aquestes àrees enfosquides es tornin fins i tot més fosques.
També per una pigmentació excessiva a la pell, a moltes dones els apareix una línia negra que va del melic a la zona púbica. En general, les taques desapareixen després del part.

3. Estries

D'altra banda, a mesura que creixen els pits i l'abdomen, en la majoria de les dones apareixen estries a la pell de les zones dels glutis, cuixes, malucs o pits. Aquestes es produeixen per petits esquinços del teixit que hi ha just sota de la pell i que ajuda a la pell a estirar-se. Per prevenir-les durant l'embaràs és important mantenir la pell ben hidratada.
En general desapareixen o es noten menys després del part. A les farmàcies poden trobar-se cremes per tractar-les, que són efectives.

4. Picor

Moltes dones embarassades tenen picor a la pell, en especial a la panxa i als pits, durant el segon i tercer trimestre. Això succeeix a mesura que la pell s'estira per adaptar-se al creixement del cos.
Per contrarestar-ho és útil la utilització de syndets (detergents sintètics) i locions hidratants i fins i tot esprais calmants.

5. Altres canvis

Altres canvis a la pell observats durant l'embaràs poden ser:

  • l'aparició de borrissol a la cara, braços i cames, que sol desaparèixer dins dels sis mesos postpart;
  • augment de la secreció de greix que produeix una certa brillantor a la cara;
  • picor o enrogiment a les palmes de les mans;
  • acne, en especial en dones que normalment tenien erupcions durant la menstruació;
  • canvis a les ungles, més fràgils i trencadisses;
  • augment de la sudoració com a conseqüència de les hormones circulants durant l'embaràs, i la dilatació dels vasos sanguinis, que propicia l'aparició de varicositats venoses a les cames.
6. Recordi

  • Utilitzi cremes hidratants per reduir la picor i la pell seca, i cremes específiques per a la reducció de les estries.
  • Eviti les dutxes o banys amb aigua molt calenta i protegeixi's especialment del sol.
  • NO DEIXI DE CONSULTAR A FARMÀCIA AUSA, L'ACONSELLEREM PER MILLORAR L'ESTAT DE LA SEVA PELL I EL MILLORAMENT DEL SEU BENESTAR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.