dimarts, 20 de novembre de 2012

Fitoteràpia, remei als Refredats i grips.


Arriba l’hivern i sorgeixen les dolencies pròpies de l’estació. Cada cop més estan sent tractades amb mitjans naturals.A la FARMÀCIA AUSA us volem donar uns consells pràctics per millorar els vostres tractaments.

FITOTERÀPIA

Tractar Refredats Comuns

Els refredats comuns es poden eliminar gràcies a una bona hidratació tant amb sucs, com amb brous i infusions. No ens hem de abrigar en accés. Quan la febre puja, la persona s’ha de destapar. La dieta ha d'incloure productes com els porros, ceba o all, que tenen una acció expectorant. Pel que fa a les molèsties més específiques, el millor és prendre un xarop adequat, realitzar fregues, bafus i gargares que serveixin per aconseguir un major alleujament.

Grip i Fitoteràpia

Quan parlem de refredat no ho hem de confondre amb el de grip, que es presenta de manera més epidèmica. El mal de coll és molt habitual en aquest període, i l'ús de plantes medicinals com la violeta ajuden a calmar la tos, mentre que la malva és molt efectiva per l'expectoració. La veritat és que hi ha moltes plantes amb acció pectoral. Els olis essencials que tenen les plantes contenen un efecte antisèptic i antibiòtic que beneficien als bronquis i al sistema respiratori en general.

Pròpolis
El pròpolis és una cera que utilitzen les abelles. Té una acció estimulant, immunitària i antibiòtica. Els processos gripals apareixen perquè les defenses estan baixes. El que cal fer és prendre vitamina C i suplements de plantes com l'equinàcia, que ajuda a reforçar les defenses.

Solució a la Afonia

Uns gargares fetes amb aigua de roses o te, poden ajudar a alleujar les afonies puntuals. No cal témer els efectes adversos ja que els productes naturals no els presenten. Això sí, s'han de fer servir amb mesura.

Tos Seca

La tos seca o no productiva té la finalitat d'inflamar les mucoses perquè produeixin mocs. La seva expulsió és molt beneficiosa per a l'evolució del refredat, encara que no s'ha de perdre de vista l'aparença del moc. Si és blanc no cal preocupar-se, si és verd cal anar al metge, si és marró indica que el pacient ha fumat molt i el groguenc indica l'existència de febre. La problemàtica sorgeix quan aquesta mucositat no surt. El que cal fer és prendre infusions de malva o violeta, i una sopa d'all, tot amb la finalitat d'ajudar que aquest moc surti a l'exterior.


L' informació proporcionada esta plantejada per recolzar, no per substituir, el seu metge. Si té problemes de salut, consulti el seu metge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.