La migranya és una
afecció que s'ha relacionat amb la depressió, ansietat i el risc
cardiovascular.
Encara que la
predisposició a la migranya és de caràcter genètic,l'estrès és el
desencadenant més freqüent, seguit per l'alteració del son, el dejuni prolongat,
el consum d'alcohol o el consum d’alguns aliments. L’ús d’anticonceptius orals
poden ser també un agreujant.
Així que recomanen
regular el son, fer exercici habitualment, intentar estar tranquil, controlar l'estrès
i portar una alimentació equilibrada.
Dieta preventiva
El consum de
determinats aliments (com el formatge, el vi, la xocolata o el plàtan) pot
accelerar l'aparició de les crisis i agreujar els símptomes.
Per entendre la
relació entre els aliments i les migranyes cal tenir en compte dos mecanismes
fisiològics: les al · al·lèrgies alimentàries i l'efecte vasodilatador de les
artèries cerebrals.
Migranya i al·lèrgia alimentària.
La cefalea (mal de
cap) és una conseqüència de les reaccions immunològiques. El contacte entre els
anticossos i els antígens dóna lloc a una major alliberament d'histamina i
provoquen inflamació. Entre els aliments que es coneixen per ser els més al ·
al·lèrgens es troben:
- Llet
- Ous
- Peix i marisc
- Cacauet i soja
- Algunes fruites
(préssec, cirera, kiwi, maduixa, albercoc)
Si es demostra que
la persona afectada genera anticossos per algun d'aquests aliments, simplement
resta retirar-lo de la dieta.
Demaneu informació
a la FARMÀCIA AUSA , sobre
l’estudi D’INTOLERÀNCIA
ALIMENTARIA A200.
Migranya i efecte vasodilatador.
Es tracta d'una
inflamació de les artèries cerebrals que provoca un dolor intens al cap.
En la majoria dels
casos la malaltia no desapareix retirant els aliments de la dieta però sí
disminueix la seva freqüència i la seva intensitat.
Aliments a evitar:
- Conserves de
peix
- Embotits crus i
curats
- Aliments fumats
- Llevat i
vegetals fermentats
- Vegetals com
espinacs, albergínies i tomàquets
- Xocolata, te i
cafè
- Brous, sopes i
salses deshidratats o precuinats
- Aspartam.
Aliments recomanats:
- Aliments rics en
vitamina C, Fruites, verdures
- Aliments rics en
vitamina B2. llet i derivats, cereals integrals
- Àcids grassos
insaturats. Olis de llavors i peix blau.
VOLS MILLORAR DELS ATACS DE MIGRANYA?
Demaneu informació
a la FARMÀCIA AUSA , sobre
l’estudi D’INTOLERÀNCIA
ALIMENTARIA A200.
INFORMEU-VOS SENSE
CAP COMPROMÍS!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per la vostra confiança.
Farmàcia Ausa.